Verstappen test weer met WSR-bolide

Max Verstappen zal morgen op de Red Bull Ring in Spielberg voor de tweede maal gaan rijden met een auto uit de World Series by Renault. Red Bull wil hem zoveel mogelijk rondes laten rijden ter voorbereiding op zijn debuut in de Formule 1 volgend jaar.

Verstappen reed op 12 augustus al met een WSR-auto, maar omdat het die dag stortregende bleef het bij in totaal dertig ronden. De voorspellingen voor morgen zijn stukken beter, waardoor veel ronden kunnen worden gedraaid. De Nederlander doet dit ter voorbereiding op het rijden van de eerste vrije training voor de Formule 1-race van Japan, al moet autosportfederatie FIA hem nog een superlicentie verstrekken.

Verstappen: "Gelukkig blijft het droog, want dat maakt alles een stuk gemakkelijker. Het grootste verschil met een natte baan is dat ik dan harder door de bochten kan gaan en op die manier kan ervaren hoe een Formule Renault 3.5-auto dan reageert. Het doel is om zoveel mogelijk kilometers te maken. Veel rijden in deze snellere auto is de beste manier van trainen."

Max Verstappen voor de tweede maal in actie in een WSR-bolide (Foto: Red Bull)