[League Cup] Southampton verslaat Arsenal, Liverpool door na penalties

Southampton heeft voor een stunt gezorgd in de League Cup. Op bezoek bij Arsenal was de ploeg van Ronald Koeman met 1-2 te sterk voor de Londenaren.

Southampton-manager Ronald Koeman koos er niet voor om zijn belangrijke spelers rust te geven in de League Cup, zodat bijvoorbeeld Dusan Tadic, Graziano Pellè en Morgan Schneiderlin gewoon in de basis startten tegen Arsenal. Arsène Wenger had wel basisplaatsen ingeruimd voor bankzitters, onder wie Francis Coquelin en Isaac Hayden.

The Gunners startten prima in het eigen Emirates Stadium en na veertien minuten namen zij de leiding. Sterspeler Alexis Sánchez mocht vanaf twintig meter aanleggen uit een vrije trap en de Chileen liet doelman Fraser Forster kansloos met een schitterende uithaal. Lang kon Arsenal echter niet genieten van de voorsprong.

Tomás Rosicky beging een overtreding op Sadio Mané, waarna scheidsrechter Strouk naar de stip wees. Tadic wist hier wel raad mee en verschalkte doelman David Ospina vanaf elf meter. Vijf minuten voor rust kwamen The Saints zelfs op voorsprong en de wijze waarop was werkelijk formidabel.

Nathaniel Clyne besloot om op dertig meter van het doel aan te leggen en dit bleek een goede beslissing. Zijn kanonskogel was onhoudbaar voor Ospina en sloeg via de onderkant van de lat binnen. Na rust probeerde Arsenal van alles, maar de ploeg van Koeman hield prima stand. Southampton bekert zo verder en voor Arsenal is de kans op deze prijs al verkeken.

Liverpool kreeg Middlesborough op bezoek. Na negentig minuten stond het 1-1 en na de verlening 2-2. Het werd een lange strafschoppenserie. Liverpool wist uiteindelijk de serie met 14-13 te winnen en mag door naar de volgende ronde. Slechts twee strafschoppen werden gemist.

Liverpool heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de League Cup door te winnen van Middlesbrough. Anfield Road werd al vroeg in de wedstrijd in extase gebracht door Jordan Rossiter. De 17-jarige jongeling strafte een fout van de Middlesbrough-defensie af en schoot van afstand de openingstreffer van het duel binnen. Apathisch Liverpool speelde in de rest van de eerste helft apathisch.

Er was geen wil om te scoren en dat werd de club na de rust fataal dankzij Adam Reach. Uit een vrije trap kon hij met een kopbal Liverpool-doelman Simon Mignolet verschalken. Na de rust ging Liverpool op zoek naar een tweede treffer, maar de Reds hadden weinig geluk in de afronding. Er moest een verlenging aan te pas komen om beslissing te brengen. Daarin was invaller Suso beslissend. De aanvaller profiteerde van slecht wegwerken door de Middlesbrough-defensie en bracht zijn ploeg de winst.

Slotminuten Patrick Bamford zorgde voor een stunt door Middlesbrough in de slotminuten de 2-2 op het scorebord te zetten. Daardoor moesten penalty's verlossing brengen. Na 29 strafschoppen ging Liverpool er met de winst vandoor. Het werd 14-13 voor Liverpool, slechts drie strafschoppen werden gemist.

Liverpool gaf een vervolg aan een onzekere start van het seizoen. Ook in de Premier League weet de ploeg geen overtuigende resultaten te boeken. De ploeg van trainer Brendan Rodgers staat op dit moment elfde in de Engelse competitie.