Iwema keert terug in Moto3

Jasper Iwema keert per direct terug in de Moto3. De Nederlander vervangt bij CIP landgenoot Bryan Schouten. De Franse renstal is niet tevreden over zijn prestaties.

Iwema racete tussen 2007 en 2013 in de 125cc/Moto3, waarbij hij in de eerste twee jaren via een wildcard alleen deelnam aan de race in Assen. De 24-jarige coureur uit Hooghalen moest eind vorig jaar het veld ruimen bij RW Racing. Dit jaar racete hij in het Europees kampioenschap voor het Spaanse Machado, maar na twee wedstrijden hield de Drent het voor gezien. De Nederlander kreeg voor de TT een wildcard en pakte in Assen een keurige twaalfde plaats. Komend weekend op Aragón zal hij Schouten gaan vervangen.

Schouten is teleurgesteld over het besluit van CIP, maar begrijpt de beslissing van de Fransen. "De prestaties en de resultaten die ik wilde boeken zijn er onvoldoende gekomen en daar baal ik van. Ik weet namelijk zeker dat ik het kan en daarom zal ik de komende weken en maanden er hard aan werken te laten zien dat ik een gedreven sporter ben die het verdient een plek te hebben in de GP."

De 20-jarige Nederlander wil graag terugkeren op het hoogste niveau en krijgt hierbij de steun van de Nederlandse motorsportbond KNMV. Bondscoach Barry Veneman: "We moeten nu kijken hoe we Bryan weer op zijn niveau krijgen, want ik ben er zeker van dat hij de rijcapaciteiten heeft. Maar Jasper heeft dit seizoen een duidelijk andere sporthouding aangenomen, heeft de focus en verdient de kans om zich te laten zien."

Jasper Iwema keert terug in Moto3 (Pro Shots/Henk Jan Dijks)