Marko vergelijkt Verstappen met Senna

Red Bull-adviseur Helmut Marko is lyrisch over Max Verstappen. De Oostenrijker ziet het helemaal zitten in de 16-jarige Nederlander die volgend jaar voor Toro Rosso in de Formule 1 gaat debuteren. Hij vergelijkt hem zelfs met legende Ayrton Senna.

Marko: "Max is het best te vergelijken met Ayrton Senna. Een buitengewoon talent dat je maar eens in de zoveel jaar treft. Men moet zich niet vergapen aan zijn leeftijd. Hij heeft gesproken met experts op gebied van jeugdontwikkeling en die zeggen allemaal dat hij mentaal veel ouder is, meer 22 dan 16 jaar. Wat betreft zijn capaciteiten als coureur, hij racet al sinds zijn vierde professioneel. We verwachten dat hij vanaf de eerste race competitief is. Het is geen loterij, we weten wat we doen. En succes zal ons gelijk bewijzen."

Om zich voor te bereiden traint Verstappen hard met de coaches van Red Bull en brengt hij veel tijd door in de simulator. Ook heeft de Nederlander onlangs met succes 400 kilometer in een Formule 1-bolide gereden en testte hij gisteren met een auto uit de World Series by Renault. Al helemaal klaar voor de F1 is de jonge Limburger nog niet, maar Marko heeft er alle vertrouwen in dat dit goed zal gaan komen.