Brabham mogelijk terug in Formule 1

De naam Brabham keert mogelijk terug in de Formule 1. Voormalig Formule 1-coureur David Brabham, zoon van de legendarische Jack Brabham, heeft hiertoe plannen. In eerste instantie richt hij zich echter op het World Endurance Championship, zo laat hij aan The Independent weten.

Brabham: "Ik weet niet zeker of dit het juiste moment is, aangezien meerdere teams het momenteel financieel moeilijk hebben, maar mijn ultieme doel is om Brabham terug in de Formule 1 te brengen. Ik heb al heel lang de wens om de naam Brabham weer in de Formule 1 te zien."

Het eerdere team Brabham maakte in 1962 haar Formule 1-debuut en was tot 1992 actief in de sport. In totaal werden er vier coureurs- en twee constructeurstitels behaald. De eerder dit jaar overleden Jack Brabham behaalde in 1966 met zijn eigen auto het wereldkampioenschap.

Zover is het nieuwe team Brabham nog lang niet. Voor volgend jaar is er een debuut in het World Endurance Championship voorzien. Het LMP2-project moet via crowdfunding mogelijk worden gemaakt. De investeerders kunnen beslissen over onder meer de bouw van de fabriek, de coureurs en de ontwikkeling van de auto. Later komen daar beelden van achter de schermen, toegang tot het radioverkeer en telemetrie bij. Na drie jaar wil Brabham doorstoten naar de LMP1, waarna het uiteindelijke doel, de Formule 1, in beeld komt.