Vettel: "2014-bolide past niet bij mij"

Regerend Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel heeft toegegeven dat de 2014-bolide niet bij zijn rijstijl past. De Duitser pakte afgelopen weekend in Singapore weliswaar een tweede plaats, maar moet het in de titelstrijd afleggen tegen onder meer de Mercedessen en Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo.

Laatstgenoemde heeft in de titelstrijd 57 punten voorsprong op Vettel die vier wereldtitels op rij pakte. Vettel: "Elke keer als ik wil pushen of iets wil proberen dan gebeurt er niets. Het is de karakteristiek van de auto van dit jaar in combinatie met de neerwaartse druk en de banden. Deze combinatie geeft me niet helemaal wat ik in bepaalde delen van een bocht wil. Het is geen excuus, want ik moet gewoon het beste uit de auto halen. We hebben al veel progressie geboekt, maar op vele vlakken kan het nog stukken beter."

Vettel werd in de afgelopen jaren geholpen door de geblazen diffuser en een stabiele achterzijde met veel neerwaartse druk op de auto. Dit jaar is dat minder het geval, terwijl Red Bull door de minder sterke Renault-motor juist tijd goed moet maken in de bochten en Vettel daarnaast ook nog met extra bandenslijtage kampt. Dat verhelpen zal dit jaar niet meer lukken, maar de Duitser blijft zijn best doen.

2014-bolide ligt Sebastian Vettel niet (Pro Shots/Zuma Sports Wire)