'Hamilton moet Alonso opvolgen bij Ferrari'

Niet viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, maar Mercedes-coureur Lewis Hamilton is bij het Formule 1-team Ferrari de beoogd opvolger van Fernando Alonso. De Spanjaard is onderdeel van vele geruchten in het silly season en daarom bereiden de Italianen zich voor op een eventueel vertrek van hun kopman.

Hamilton gaat dit jaar met de Mercedes aan de leiding van het wereldkampioenschap. Mocht zijn tweede titel behaald worden en Alonso vertrekken naar een ander team, dan zou Hamilton volgens Formule 1-journalist Adam Cooper bereid zijn naar Ferrari te gaan. De 29-jarige Brit kan dan bij de Italianen werken aan het opbouwen van het team om later weer te gaan voor de titel.

Ferrari was hetzelfde van plan met Alonso, maar verder dan twee tweede plaatsen in het wereldkampioenschap kwamen de Italianen niet. Alonso zou daarom wel naar een ander team willen. Red Bull leek even in de running te zijn, maar ontkende stellig. McLaren-Honda zou nu vooral concreet zijn, te meer omdat Honda bij haar terugkeer in de Formule 1 meteen hoog in wil zetten. Tot slot werd een gerucht over een mogelijke terugkeer van Alonso naar Lotus deze week nog ten stelligste tegengesproken.