[PD] Grote drie Spanje op schot

De grote drie ploegen van Spanje hebben zaterdag in de Primera División eenvoudige zeges geboekt. Atlético Madrid won thuis de topper tegen Sevilla met 4-0. Barcelona had eerder in Nou Camp al met 6-0 van Granada gewonnen en Real Madrid was op bezoek bij Villarreal met een 2-0 zege aan de haal gegaan.

Atlético trof in Sevilla de medekoploper. De regerend kampioen scoorde echter in beide helften twee keer tegen de Andalusiërs. Koke en Saul Niguez troffen voor rust doel. In de tweede helft benutte Raul Garcia een penalty en kopte Raul Jimenez uit een vrije trap raak.

Bij Barcelona zijn Neymar en Messi nauwelijks af te stoppen. De Braziliaan tekende tegen Granada voor een hattrick, de Argentijn scoorde twee keer en gaf twee assists. De eerste goal van Messi was bovendien de vierhonderdste in zijn loopbaan. Ivan Rakitić trof ook nog doel voor Barça dat nu weer alleen koploper is.

Real Madrid besliste de wedstrijd tegen Villarreal al voor rust. Doelpunten van Luka Modrić en Cristiano Ronaldo kregen het publiek in El Madrigal stil.

Barcelona staat eerste in de Primera División met zestien punten uit zes duels. De Catalaanse ploeg kan nog worden achterhaald door Valencia dat later dit weekeinde nog in actie komt. Atlético staat tot dat moment tweede met twee punten minder dan Barça. Achter Valencia en nummer vier Sevilla is Real vijfde. De Koninklijke heeft vier punten minder dan de aartsrivaal.