F. de Boer: "Sigthórsson hele seizoen al goed"

Ajax boekte zaterdagavond een overtuigende zege op NAC Breda. Coach Frank de Boer zag aanvaller Kolbeinn Sigthórsson drie doelpunten maken. De Boer is niet alleen vanwege zijn goals zeer tevreden over de IJslander. "Hij was ook voortdurend aanspeelbaar. Sigthórsson heeft twee mindere duels gespeeld, maar ik vind hem het hele seizoen al goed", sprak de hoofdtrainer na afloop tegenover FOX Sports.

"Dat zag je ook tijdens die interland van IJsland tegen Turkije. Ik ben blij met hem." Sigthórsson tekende in Breda voor de 160ste hattrick van een Ajacied in de Eredivisie. Hij is de zesde speler die onder leiding van De Boer een hattrick maakte.

Afgelopen woensdag maakte Arek Milik zelfs twee hattricks in de bekerwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. Ajax won in het Olympisch Stadion met 0-9. Eerder maakten Lorenzo Ebecilio, Siem de Jong, Lasse Schöne en Davy Klaassen al drie goals in de periode van De Boer.

Mede dankzij de treffers van Sigthórsson kon de landskampioen zaterdag het duel in Breda snel beslissen. Zijn eerste goal kwam twee minuten na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn en na 38 minuten stond het al 0-3. Pas na een uur spelen kon NAC iets terugdoen.