[Moto2] Uitslag Grand Prix van Aragón

De Grand Prix van Aragón in de Moto2 is gewonnen door Maverick Viñales. Op Motorland Aragón boekte de Spaanse wereldkampioen in de Moto3 zo zijn tweede zege in zijn debuutseizoen in de Moto2, nadat hij al van poleposition gestart was.

Bij de start werd Viñales nog voorbij gereden door Mika Kallio, de Fin die al zes races achter elkaar het podium haalde. De Spanjaard pakte hem echter niet veel later weer terug, terwijl Kallio's teamgenoot Tito Rabat en Dominique Aegerter ook aan konden sluiten. Op een kleine achterstand volgden Johann Zarco en Franco Morbidelli, terwijl ook Tom Lühti nog mee kon doen.

Kallio en Rabat sloegen samen met Viñales een gaatje, maar doordat de teamgenoten elkaar aanvielen ging het fout en zakten ze terug tot achter Aegerter en Zarco, terwijl ook Morbidelli het duo in kon halen. Voorin reed Viñales weg van de rest, terwijl Rabat weer naar voren kon komen en de tweede plek in handen pakte. Kallio kon zijn teamgenoot niet volgen en kwam niet meer in de buurt van het podium.

In de slotronden was Rabat nog sneller dan Viñales, maar hij maakte bij lange na niet genoeg tijd goed om zijn landgenoot te kunnen bedreigen. Het duel om plek drie was nog even spannend en werd gewonnen door Zarco, die Lühti van zich af wist te houden. Kallio moest genoegen nemen met plek zeven.