[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Aragón

Jorge Lorenzo heeft op Motorland Aragón een zeer chaotische Grand Prix van Aragón gewonnen. In een regenachtige slotfase ging de ene na de andere rijder onderuit, maar de Spanjaard kon de omstandigheden het best aan en raasde als eerste over de finish.

Polesitter Marc Márquez moest bij de start zoals wel vaker wat plekken inleveren, waar Dani Pedrosa en Andrea Iannone van konden profiteren. Márquez kwam al snel weer terug naar de leiding, met Iannone achter hem. De Italiaan probeerde uit alle macht bij te blijven, maar ging te hard door de bocht en gleed onderuit. Twee ronden later sloeg het noodlot toe voor Valentino Rossi - die de vorige race nog won. Hij verremde zich en ging hard tegen de vlakte, waarna hij met een brancard afgevoerd werd. 

De volgende ronden bestonden vooral uit af en toe wat schermutselingen tussen Márquez, Pedrosa en Lorenzo, die een flinke voorsprong hadden op Andrea Dovizioso en Stefan Bradl. Na twaalf ronden werd met de witte vlag gezwaaid in verband met wat druppels, wat inhoudt dat er vanaf dat moment van motor - en dus banden - gewisseld mocht worden.

Het duurde nog even voor de regen door begon te zetten, maar op acht ronden voor het einde kon er echt gevochten worden. Dat was eerst aan teamgenoten Márquez en Pedrosa, waarbij laatstgenoemde de leiding pakte. Lorenzo zakte langzaam wat terug, terwijl regenspecialist Dovizioso op de vierde plek steeds dichter bij Lorenzo kwam. De Italiaan ging echter op vijf ronden voor het einde onderuit.

Lorenzo was de eerste van het leidende trio die besloot om van machine te wisselen. Pedrosa deed dat, net als Márquez, niet en ging bij het aanremmen van de eerste bocht onderuit. Daardoor kwam de derde plek in handen van Áleix Espargaró, die als eerste was komen wisselen. 

Een ronde later maakte ook leider Márquez een fout, waardoor hij tegen de vlakte ging en kansloos was voor de zege. Plotseling was Lorenzo de grote favoriet om de zege te pakken, en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Lorenzo werd niet meer bedreigd, maar daarachter ontstond nog een fel gevecht om de tweede en derde plek. Espargaró wist daarin Cal Crutchlow nog net van zich af te houden, terwijl Stefan Bradl vierde werd. Márquez en Pedrosa kwamen uiteindelijk als dertiende en veertiende over de streep.