[Serie A] Zeperd Inter thuis tegen Cagliari

Internazionale is zondag in de Serie A voor eigen publiek hard onderuit gegaan. De equipe uit Milaan verloor met 4-1 van Cagliari, dat daardoor de laatste plaats verlaat. Een rode kaart van Inter-verdediger Yuto Nagatomo in de 27e minuut was het breekpunt. Op dat moment stond het 1-1 door goals van Marco Sau en Pablo Osvaldo.

Albin Ekdal was de grote man bij de bezoekers. Hij scoorde nog voor rust een loepzuivere hattrick, al mocht hij daarvoor wel teamgenoot Andrea Cossu danken die tussendoor een strafschop miste. Voor Cagliari is het de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Sardinië klimt naar de dertiende plek met vier punten. Inter staat vijfde met acht punten.

Marco Sau maakte de eerste treffer voor Cagliari (Pro Shots/Insidefoto)

Ook AC Milan bleef verstoken van de drie punten. De equipe van trainer Filippo Inzaghi remiseerde bij Cesena: 1-1. Nigel de Jong deed de hele wedstrijd mee, de geblesseerde Marco van Ginkel ontbrak. Davide Succi zette de thuisploeg in de tiende minuut op voorsprong, maar niet veel later maakte Adil Rami gelijk.

Na een rode kaart voor Cristian Zapata speelde Milan het laatste kwartier met tien man, maar de bezoekers hielden stand. Net als stadgenoot Inter heeft Milan acht punten, al zeven minder dan koplopers Juventus en AS Roma.