Cocu: "Zo win je geen uitwedstrijd"

Philip Cocu is allerminst te spreken over de nederlaag die PSV leed in en tegen Heerenveen. "De absolute wil was er bij ons niet", constateerde de coach in gesprek met Fox Sports. "Heerenveen heeft haar ziel en zaligheid in de wedstrijd gegooid. We namen het intiatief niet, waren te slordig aan de bal en te onzeker."

"We mogen nog blij zijn dat het 0-0 staat en dat zij met tien man komen te staan. In de rust bespraken we dat we met elf man moesten blijven staan zodat we de drie punten konden pakken. Zo zag het er wel in de tweede helft uit, maar we creëerden geen heel grote kansen. Dat gaf ook aan hoe we in de wedstrijd zaten."

Joshua Brenet werd met een rode kaart van het veld gestuurd. "Het was een hele domme actie van Joshua, waardoor we met tien tegen tien kwamen te spelen", geeft Cocu aan. "Dan verlies je zo toch de wedstrijd. Dat is heel slecht van ons."

"Ik ben heel boos over de eerste helft. Dat hebben ze ook wel gehoord in de rust. Zo ga je geen uitwedstrijd winnen. Als je hier zo uit de startblokken komt, dan heb je geen enkel aanspraak op iets. We hebben van onszelf verloren. Heerenveen heeft er alles aan gedaan en een geweldige prestatie geleverd. Zij hebben het tegenovergestelde van ons gedaan."

Cocu stelde zich met name teleur over de mentaliteit in de PSV-selectie. "We hebben de eis aan elkaar gesteld om niet door de ondergrens te zakken. Dat is nu gebeurd. De verschillen zijn niet zo heel groot in deze competitie, maar daarvoor hebben we niet genoeg geleverd."

"Tuurlijk speel je weleens slechte wedstrijden, maar je wee twat je hier kan verwachten. Dan moet je er in dat opzicht gewoon staan. Ik vond Bruma aan onze kant de enige die uitstraalde dat hij er was."