[Ryder Cup] Mickelson kraakt keuzes captain Watson

De Amerikaanse golfer Phil Mickelson haalde op de persconferentie na de nederlaag op rij in de Ryder Cup uit naar zijn captain Tom Watson. Hij kraakte de keuzes van de captain en prees het beleid van zijn voorganger, Paul Azinger. 

De 44-jarige Mickelson speelde zijn tiende Ryder Cup, een record. Tot zijn grote teleurstelling kwam hij zaterdag niet op het speelformulier voor. Volgens Mickelson week Watson af van een succesformule. "Er zijn twee dingen die ons in staat stelden om ons beste spel te spelen onder Azinger", begon de vijfvoudig Major-winnaar zijn relaas. "Allereerst betrok hij ons overal bij en tweede had hij een geweldig tactisch plan."

Azinger stond in 2008 aan het roer toen de Verenigde Staten voor het laatst de Ryder Cup wisten. "Helaas zijn we van zijn succesformule afgeweken", bekritiseerde Mickelson openlijk de 65-jarige Watson. "Misschien moeten we erover nadenken om terug te vallen op het concept dat ons optimaal liet presteren."

Watson liet de kritiek van Mickelson van zich afglijden. Volgens Watson was het verschil van inzicht tussen beide heren. "Ik heb vanaf het allereerste begin al een andere filosofie gehad. Het punt is dat we billenkoek hebben gekregen van de Europeanen, zij waren betere golfers deze week."

Europa won op de baan van Gleneagles in Schotland de Ryder Cup met een grote 16,5-11,5 zege. Over twee jaar zal de Ryder Cup weer worden georganiseerd in de Verenigde Staten. Hazeltine National Golf Club in Chaska, Minnesota heeft de eer om de 41e strijd tussen de golfers uit Europa en de Verenigde Staten te mogen organiseren.

Phil Mickelson vrijdagmiddag na verloren foursome tegen Victor Dubuisson en Graeme McDowell. (PRO SHOTS/Actionimages)