Cruijff waarschuwt Ajax voor APOEL

Johan Cruijff hoopt dat Ajax dinsdag tegen APOEL Nicosia anders voor de dag komt dan tegen NAC Breda. De oud-international waarschuwt voor een 'heksenketel'.

Ajax moet op Cyprus een goed resultaat behalen om uitzicht te houden op overwintering in het miljoenenbal. Cruijff hoopt dat de Amsterdammers een les hebben geleerd na de 2-5 zege op NAC. "Ajax kwam in de problemen toen de tegenstander naar andere middelen greep", zegt Cruijff De Telegraaf.

"Meteen zag je te veel spelers hun persoonlijke duels verliezen. Vooral met het oog op APOEL is dat een punt van aandacht. Kijk maar naar Engeland. Goede voetballers in goede ploegen komen daar vaak in de problemen zodra de mindere tegenstander er extra fysiek tegenaan gooit", aldus de oud-topvoetballer.

"Staat Ajax in het veld zoals tegen NAC, dan roept het de problemen over zichzelf af. Ze krijgen te maken met een heksenketel, waardoor APOEL extra fanatiek en agressief aan de wedstrijd gaat beginnen. De balsnelheid zal dus meteen hoog moeten zijn en het gebruik van de derde man wordt cruciaal."

Ajax won in Breda dankzij drie doelpunten van Kolbeinn Sigthórsson en treffers van Ricardo van Rhijn en Joël Veltman. Lasse Schöne ontbrak nog in het Rat Verlegh-stadion. De Deen is nog herstellende van een liesblessure. Schöne is wel opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met APOEL.