Van Rhijn: "Druk was het probleem"

Ricardo van Rhijn was zaterdagavond tegen NAC Breda voor de tweede wedstrijd op rij trefzeker voor Ajax. De rechtsback voelt zich sterk na een wisselvallige periode.

Van Rhijn (23) schoot Ajax onlangs naar een zege op Feyenoord (0-1) en tegen NAC Breda (2-5) vond hij opnieuw het net. "Ik kan niet ontkennen dat dit me veel vertrouwen geeft voor het Champions League-duel met APOEL Nicosia van aankomende dinsdag", zegt de zeven-voudig international tegenover De Telegraaf.

De verdediger kende vorig seizoen een moeilijke tijd bij Ajax. "Ik denk dat de druk die ik mezelf oplegde het probleem was. Die was te hoog. Ik eiste te veel van mezelf en legde de nadruk voornamelijk op de dingen die ik niet goed deed. Daardoor kwamen de positieve punten niet meer automatisch terug in mijn spel."

"Ik belandde in een negatieve roes, waardoor het een tijd lang niet goed genoeg was", aldus Van Rhijn, die in de voorbereiding op dit seizoen zijn doorlopende contract bij Ajax verlengde. De Leidenaar ondertekende een verbintenis tot de zomer van 2018.

"De toekomst ziet er een stuk zonniger uit dan een tijdje geleden", besluit Van Rhijn, die in december 2011 in de hoofdmacht debuteerde. De verdediger heeft inmiddels meer dan honderd officiële wedstrijden voor Ajax gespeeld. Van Rhijn werd de afgelopen drie seizoenen landskampioen met de Amsterdamse club.