Lichte hersenschudding Verhaegh

Paul Verhaegh lijkt zich niet te hoeven afmelden voor het Nederlands elftal. De captain van FC Augsburg liep zondagmiddag na een kopduel met Hertha BSC-aanvaller Ronny een lichte hersenschudding op.  Kapitän Verhaegh was eerder in de wedstrijd trefzeker vanaf de strafschopstip.

"Ik ben grondig onderzocht in het ziekenhuis en het is slechts een lichte hersenschudding. De vreugde van de zege is groter dan de kater", zei de verdediger tegen Duitse media. FC Augsburg-coach Markus Weinzierl hoopt dat 3-voudig international Verhaegh snel herstelt van zijn blessure. "Ik hoop niet dat hij nu denkt dat Nederland wereldkampioen is", aldus Weinzierl, die verwijst naar de hersenschudding van Duits international Christoph Kramer in de gewonnen WK-finale tegen Argentinië. De middenvelder sloeg volgens teamgenoten wartaal uit na een botsing met Ezequiel Garay.

Verhaegh is opgenomen in de 30-koppige voorselectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en IJsland (13 oktober). De Limburger kwam op het WK in Brazilië één duel in actie bij Oranje. In de achtste finales tegen Mexico kreeg de rechtsback een basisplaats.