De Boer rekent op lastig duel op Cyprus

Morgenavond speelt Ajax zijn tweede duel in de groepsfase van de Champions League. Twee weken geleden hielden de Amsterdammers Paris Saint Germain op een gelijkspel: 1-1. In de tweede wedstrijd treffen de Ajacieden het Cypriotische APOEL Nicosia.

APOEL Nicosia is geen grote naam in Europa, maar trainer Frank de Boer is toch onder de indruk van het team. "Ik weet niet veel van het Cypriotische voetbal. Maar APOEL heeft een ervaren elftal met spelers van gemiddeld 28 jaar oud. Het is een goed voetballende ploeg met Braziliaanse, Spaanse en Portugese invloeden."

De Boer is overigens niet bang, dat zijn ploeg overrompeld zal worden. Dit gebeurde de ploeg vorig seizoen tegen Red Bull Salzburg namelijk wel. "Als we niet honderd procent zijn, krijgen we het hier heel lastig. Maar als we onder de druk uit voetballen, gaat de storm over. Fanatiek publiek zijn we wel gewend."

Daarnaast heeft De Boer nog altijd goede hoop op Lasse Schöne. De middenvelder miste de laatste duels van de Amsterdammers, wegens een liesblessure, maar kan morgen mogelijk toch spelen. "Ik schat die kans op zeventig procent. Hij voelt zich goed en heeft geen last. Alleen moeten we even afwachten hoe hij reageert na het schieten van de bal."