Vierde zilver op rij voor 40-jarige wielrenner

Wielrenner Eugen Wacker heeft het geluk niet aan zijn zijde. De veertigjarige Kirgiziër haalde tijdens de Asian Games in Incheon opnieuw het podium op de tijdrit, maar weer was het geen goud. Hoewel de meesten blij zouden zijn met een medaille, leverde het Wacker toch een nare bijsmaak op.

Het was namelijk al de vierde keer op rij dat de Kirgiziër met zilver genoegen moest nemen op de tijdrit tijdens de Asian Games. In 2002 was Andrey Teteryk uit Kazachstan beter, vier jaar later moest Wacker plaatsnemen achter de Chinees Song Baoqing. Vier jaar geleden bleek de Zuid-Koreaan Choe Hyeong-min nipt sneller en deze keer was de jonge Kazakh Alexey Lutsenko de beste.

Voor zijn carrière op de weg haalde Wacker overigens ook al medailles op de Asian Games, maar ook op de baan was er geen goud voor hem weggelegd. In 1994 was het - verrassend - zilver op de individuele achtervolging, het onderdeel waarop hij in 1998 brons won. Zijn grote droom voor Incheon 2014 was om eindelijk goud te winnen, maar met Lutsenko als concurrent leek dat, terecht, een onbegonnen zaak. 

Wacker heeft ook buiten de Asian Games al vaak laten zien tot de absolute tijdrittop in Azië te behoren. Sinds 2007 heeft hij in elk jaar het podium gehaald op het Aziatisch kampioenschap. In 2007, 2008, 2011 en 2012 was de vader van drie kinderen zelfs de beste, precies tussen de jaren van de Asian Games in.