Mangel en Le Lay beëindigen wielercarrières

De Ronde van Peking (5-10 oktober) zal voor Fransman Laurent Mangel zijn laatste koers in het profpeloton zijn. De 33-jarige wielrenner staat dit seizoen onder contract bij FDJ.fr, maar zal in 2015 niet verdergaan. 

De belangrijkste zeges voor Mangel zijn de Classic Loire Atlantique, een rit in de Boucles de la Mayenne en één in de Tour de Wallonie in 2010. In 2011 won hij bijna de eerste etappe in de Ronde van de Middellandse Zee, maar landgenoot Thomas Voeckler was hem net te snel af. Mangel heeft in zijn carrière niet één keer voor een buitenlandse ploeg gereden. Hij heeft voor AG2R Prévoyance, AG2R La Mondiale, Besson Chaussures-Sojasun, Saur-Sojasun, FDJ en FDJ.fr gereden. 

Niet alleen Mangel hangt zijn fiets aan de wilgen. Ook landgenoot David Le Lay stopt ermee. Zijn overwinning op het tijdritkampioenschap van zijn regio Bretagne zal de laatste zijn geweest. Hij neemt afscheid van het profpeloton waar hij sinds 2005 reed in de kleuren van Bretagne-Jean Floc'h, Agritubel, AG2R La Mondiale en Sojasun.