Nadal viert rentree met zege op Gasquet in Peking

Rafael Nadal heeft zijn officiële rentree na bijna drie maanden afwezigheid opgeluisterd met een zege. De nummer twee van de wereld won in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Peking van Richard Gasquet. Hij was met 6-4 en 6-0 te sterk voor de Fransman. Nadal stond sinds Wimbledon aan de kant met een pijnlijke pols.

De 28-jarige Spanjaard verscheen vorige week tijdens een demonstratiewedstrijd in Kazachstan voor het eerst weer op de tennisbaan. Maandag kwam hij in Peking al in actie in het dubbelspel, maar daarin verloor hij samen met Pablo Andujar van Tomas Berdych en John Isner.

Nadal stuit in zijn volgende partij op het Chinese hardcourt op de Duitser Peter Gojowczyk. Nadal won het toernooi in 2005 en was vorig jaar verliezend finalist.

Titelverdediger Novak Djokovic sloeg zich ook overtuigend naar de tweede ronde. De Serviër rekende af met Guillermo Garcia-Lopez uit Spanje met 6-2 en 6-1. De mondiale nummer een neemt het nu op tegen Vasek Pospisil. Tomas Berdych stuurde Feliciano Lopez naar huis met 6-1 en 6-2. Isner was Santiago Giraldo de baas: 6-1 en 6-3.