Atteveld: "APOEL goed georganiseerde ploeg"

APOEL Nicosia is de grote onbekende in de Champions League-groep van Ajax. Toch kan Ajax zich voorbereiden op een pittig duel, waarschuwt Raymond Atteveld. Atteveld was in 2011 en 2012 werkzaam op Cyprus, en maakte APOEL van dichtbij mee. Als trainer van AEL Limassol stond hij meermaals tegenover de tegenstander die Ajax dinsdagavond treft.

Zijn ervaring leert Atteveld dat met name de ambiance een belangrijke rol kan spelen in het voordeel van de Cypriotische thuisploeg. "Je wint niet zomaar van APOEL. Het is een goed georganiseerde ploeg, zowel wat leiding betreft als binnen het team", vertelt hij in gesprek met Helden Online.

"Het zal dinsdagavond een heksenketel zijn in het GSP-stadion. Het publiek is echt Grieks: gepassioneerd en trots. Wij, Nederlanders, ervaren dat wel eens als agressief. Daar moet Ajax op voorbereid zijn."

Ook het niveau van de Cypriotische competitie moet niet onderschat worden, benadrukt Atteveld. "Meer dan zeventig procent van de spelers op Cyprus zijn buitenlanders: Braziliaans of uit het voormalige Joegoslavië. Ze hebben goede voetballers."

De overige twee ploegen in Groep F zijn Paris Saint-Germain en FC Barcelona. Laatstgenoemde club had in eigen huis eerder grote moeite met APOEL, en kwam uiteindelijk slechts eenmaal tot scoren (1-0).