Messi: "Suarez een directe versterking"

Lionel Messi kijkt uit naar het moment waarop hij een aanvalskoppel zal vormen met Luis Suárez. In zijn optiek gaat FC Barcelona veel plezier beleven aan de Uruguayaan.

FC Barcelona trok afgelopen zomer de portemonnee voor Suárez, en telde liefst 94 miljoen euro neer voor de toenmalig aanvaller van Liverpool. Als gevolg van het derde bijtincident in zijn carrière wacht Suárez echter nog altijd op zijn eerste officiële minuten voor zijn nieuwe werkgever.

Intussen is FC Barcelona bezig aan een sterke seizoensstart. Onder trainer Luis Enrique behaalde de Catalaanse grootmacht vijf overwinningen uit de eerste zes competitiewedstrijden; genoeg voor de eerste plaats op de ranglijst.

Messi heeft naast het kampioenschap ook zijn zinnen gezet op de Champions League. Die trofee heeft hij sinds 2011 niet meer gewonnen. "We zijn opgewonden, enthousiast, en we hebben een sterk team met goede spelers. Bovendien is Luis Suárez een directe versterking voor onze voorhoede, dus hopelijk kunnen we de Champions League winnen", zei hij tijdens een interview met Adidas.

FC Barcelona is ingedeeld in Groep F, waarvan ook Paris Saint-Germain, Ajax en APOEL Nicosia deel uitmaken. De eerste groepswedstrijd wonnen de Catalanen met 1-0 van APOEL, en dinsdag wacht een ontmoeting met PSG.

"We weten dat het moeilijk zal worden, er zullen enkele hele zware momenten zijn, maar ik denk dat we ver kunnen geraken", aldus Messi over de kansen van zijn ploeg. "De teams zijn de grootste teams van de wereld. Het zijn de beste teams, daarom is het zo belangrijk om te winnen."