FOK! was bij de opening van het Nationaal Voetbalmuseum

Afgelopen donderdag was FOK! te gast bij de opening van het Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience in Roosendaal. Het voetbalmuseum wat eerder in Middelburg te vinden was is nu neergestreken in het Herstaco stadion in Roosendaal.

Voor de officiële opening deden alle betrokkenen hun verhaal over de verhuizing en de opening van de Voetbal Experience. Ronald de Boer gaf aan dat hij als Amsterdammer wel gewend was aan de opening van musea zoals het Rijksmuseum en het Stedelijk. Maar zijn hart lag toch meer bij een museum als het Nationaal Voetbalmuseum. Harry van Raaij, bestuurslid van de stichting die de collectie beheert, gaf daarbij aan dat hij het een grote vooruitgang vindt dat het museum nu in een voetbalstadion gevestigd is. "Deze omgeving ademt voetbal", aldus de voormalige PSV-bestuurder.

Hierna was het tijd voor de officiële opening door De Boer. Nadat de ballonnen waren opgelaten was er champagne voor iedereen en konden de aanwezigen rondkijken in het museum. De lokale prominenten, betrokkenen, pers en oud-voetballers van RBC namen deze kans met beide handen aan. De RBC-spelers haalden veelal herinneringen op de tijden die ze meemaakten toen er nog betaald voetbal werd gespeeld in Roosendaal. Ze misten wel een RBC-vitrine. Overigens hangt wel het shirt van Sander Kruis dat hij droeg tijdens de laatste betaald voetbalwedstrijd van RBC prominent tussen dat van David Villa en het Oranje-shirt van Danny Blind.

Oud-wielrenner en zakenman Rini Wagtmans was zeer onder de indruk van de tentoonstelling. "Fantastisch", noemde de voormalig geletruidrager de Voetbal Experience. Een uitgebreide review van Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience in Roosendaal vind je hier.

Ronald de Boer verrichtte de officiële opening
Ronald de Boer verrichtte de officiële opening