MrLowenhart over Leyton Orient - Arsenal

Komend weekend vinden de achtste finales van de FA Cup plaats. Arsenal treft daarin Leyton Orient, uitkomend in de League 1. FOK!-user MrLowenhart, fan van Leyton Orient, vertelt over het gevoel dat bij de Orient-fans heerst in aanloop naar het bekerduel met Arsenal. Naderhand zal MrLowenhart ook een sfeerverslag uitbrengen over de wedstrijd.

Op een zondag, na de United wedstrijd had ik mijn bier klaar. TV klaar, want het was namelijk de trekking van de FA cup. Al die nummers interesseerden mij niet, behalve die nummer acht, Leyton Orient. En dan nummer vier, Arsenal Maar ja, dat was het enige waar ik echt op lette dus. Eerst wordt acht getrokken spannend! We spelen thuis op Brisbane! En toen werd dus nummer vier getrokken. De Noord-Londenaren, de Gooners, de Gunners; Arsenal.

En dat werd dus thuis ook uitbundig gevierd. Niet alleen omdat wij tegen Arsenal moeten spelen, maar ook omdat wij zover zijn gekomen over de lijken van Norwich en Swansea, beiden uitkomend in de Championship. Het wordt een mooie dag, de 20e februari.

Elke dag die verstrijkt word ik eigenlijk zenuwachtiger en zenuwachtiger; vooral omdat Orient opeens ook begint te voetballen eindelijk. Op moment van schrijven, twee dagen na de wedstrijd tegen Milton Keynes Dons, hebben we een streak van elf wedstrijden ongeslagen; volgens mij een nieuw record en Russel Slade mag trots zijn op de O's.

Ik tel af, elke dag. Mijn collega's geven me geen schijn van kans, maar dan. Let op het volgende, dit is wat de Orient-support hoop geeft:

• Leyton Orient speelt op het kleinste formaat veld wat is toegestaan in de League, of in ieder geval één van de kleinere. Het veld is een stuk smaller dan wat een Arsenal gewend zal zijn. Het is ons veld, wij weten wat ons te wachten staat.

• Leyton Orient heeft niets te verliezen, wij voelen geen druk. Arsenal staat al een tijd droog als het om zilver gaat, daar staat dus wel druk.

• Het is een derby, je weet nooit wat er gebeuren gaat

• En dan, van Persie die op onze keeper schiet, arme Jamie die wordt helemaal omver geschoten, Arschavin met zijn techniek, wat zal onze verdediging eraan doen? We zullen moeten op een manier van ijshockey gaan spelen om wat kracht in de wedstrijd te gooien.

Het zal zwaar worden. Maar zondag is voor mij een typische voetbaldag: goed stevig ontbijt, een paar pints, Orient aanmoedigen, zien hoe Arsenal zal verliezen en een groot feest.

East! East! East London!