'Moeder wilde dat ik zou racen'

Voor Michael Schumacher was het gisteren een zwarte dag. Zijn moeder overleed voor de race op San Marino. Toch verscheen de Duitser aan de start.

Volgens Michael Schumacher zou zijn moeder hebben gewild dat hij de race in San Marino zou rijden. Dat liet de coureur weten na zijn overwinning in Imola, waar hij voor het eerst in dit seizoen de hoogste plek van het podium bereikte. Michael en broer Ralf reden de race met een zwarte band om hun arm.

"Ik ben ervan ovetuigd dat zij zou hebben gewild dat ik zondag zou racen," aldus Schumacher in een verklaring. "Ze vond het leuk om ons te zien karten en kwam naar alle races. Mijn ouders hebben ons altijd aangemoedigd en ze hebben er alles aan gedaan om ons te kunnen laten racen. Iedereen bij Ferrari - de president, de ontwerpers, mijn medecoureur, de technici - wensten me het beste."

De 55-jarige Elisabeth Schumacher stierf eerder zondag als gevolg van een hersenbloeding. Volgens Ferrari-baas heeft het laatste bezoek van Michael aan zijn moeder de coureur gesterkt om te racen. Hij voegde eraan toe dat het de beslissing van de coureur zelf is geweest en dat Ferrari hem er nooit toe zou hebben gedwongen.