Andretti over de kop tijdens rentree

Mario Andretti, de 63-jarige oud wereldkampioen, vierde gisteren zijn rentree op de Indiana Motor Speedway. Dit liep echter anders af dan hij vooraf gedacht zal hebben.

Deliberator wist ons vandaag het volgende te melden:

In de 51e ronde werd Andretti gelanceerd doordat hij over wrakstukken een andere auto reed. Kenny Brack was namelijk vlak voor hem gecrasht. De Amerikaan maakte een koprol in de lucht en kwam weer op zijn vier wielen terecht.

"Zo vaak heb ik niet ondersteboven in de lucht gehangen en ik was het ook niet van plan. Het wrakstuk dat ik raakte was niet groot, wel stevig en in staat om mij te lanceren. Daarna zag ik alleen maar lucht."

Mede door deze crash heeft Andretti besloten om niet mee te doen aan de Indy 500. "Ik heb er even over nagedacht. Ik denk dat ik maar moet beginnen om een klein beetje wijsheid in pacht te gaan nemen. Als ik nog volop in mijn race-carrière zat dan zou ik er geen probleem mee hebben om weer terug in de auto te stappen. Maar ik doe geen poging om mijn carrière nieuw leven in te blazen en wat er woensdag gebeurde was een signaal wat ik zeker niet moet negeren."