F2003-GA maakt debuut op Barcelona

De F2003-GA zal dan nu toch haar debuut maken.

Na geslaagde tests op zowel Mugello als Fiorano door Rubens Barrichello, Felipe Massa en Luca Badoer heeft Ferrari besloten op Catalunya de F2003-GA in te zetten.

Technisch directeur Ross Brawn zegt blij te zijn dat de opstart problemen voorbij zijn en dat de auto nu eindelijk voor de race kan worden ingezet, nadat het debuut op Imola werd uitgesteld. Brawn was ook degene die eerder suggereerde dat het nog wel langer zou kunen gaan duren.

"De tests van deze week gingen erg goed en ik heb er zoveel vertrouwen is als iemand kan hebben bij het lanceren van een nieuwe auto. De F2002 was een geweldige auto, maar het had het einde van de ontwikkeling bereikt. De nieuwe machine heeft al bewezen dat het sneller is en we hebben meer verbeteringen gepland voor de rest van het seizoen," aldus Brawn.

Ook Paolo Martinelli, hoofd van de motortechnici bij Ferrari, heeft vertrouwen in de nieuwe auto: "Badoer heeft drie volledige Grand Prix afstanden gereden op Mugello zonder technische problemen te ondervinden."