Pizzonia echt weg bij Jaguar

Antonio Pizzonia was verrast toen hij door Jaguar aan de kant gezet werd om plaats te maken voor Justin Wilson. De Braziliaan wist niet wat hem overkwam. "Ik ging elke race beter rijden," was zijn eerste reactie. "Het was een volslagen verrassing voor mij."

Het team verweet hem dat hij nog geen punten had gescoord. Teamgenoot Mark Webber wist er 16 te verzamelen en heeft daarmee aangegeven dat het wel degelijk mogelijk is. In mei al stond Alexander Wurz op het punt de plek van Pizzonia over te nemen. Dit ging toen niet door omdat de afkoopsom voor de McLaren-testrijder te hoog was. Dat zorgde ervoor dat Pizzonia nog een kans kreeg, en hoewel hij beter leek te gaan rijden bleef hij puntloos.

Kort voor de Grand Prix van Silverstone leek het er al op dat het wel eens de laatste race voor Pizzonia zou kunnen zijn. Afgelopen maandag bleek dat inderdaad het geval te zijn. Jaguar bood de coureur nog wel een baan als testrijder aan, maar dit heeft hij niet geaccepteerd. Hij gaat nadenken over de gebeurtenissen en een plan maken om in de Formule 1 terug te komen.