Punten ronde 20

De beslissing is daar, Lance Armstrong zal morgen triomferend Parijs binnen rijden. Mocht de Amerikaan zich rijdende houden op de gladde steentjes van de Champs Elysées dan is de vijfde Tourzege van de Amerikaan een feit. De tijdrit bracht uiteindelijk geen secondensteekspel naar voren, na 37 kilometer lag Ullrich op de grond. De Duitser kon wel zijn weg vervolgen en zal zo als tweede op het podium staan. Alexandre Vinoukorov completteert het drietal van het podium.

De etappezege in de tijdrit was vandaag voor djscandalous en PLAE@ met 196 punten. Vooral PLAE@ zal de handen dichtknijpen, het gat met koploper Magerusz slonk tot 45 punten. Niet geheel kansloos nog. De derde plaats in de tijdrit was voor Fatality (193).

Het klassement voor Parijs ziet er met nog één ronde plus klassementspunten te gaan, voor wat betreft de directe kanshebbers op de prijzen, nu als volgt uit:

1 Magerusz
2 wb
3 remcov
4 PLAE@
5 Arthur78
6 Trainspotter
7 Engelaartje
8 LionKing
9 Kareem.Abdul-Jabbar
10 bruut

Magerusz en LionKing staken vandaag niet in beste vorm. PLAE@ en Arthur78 staken er daarentegen bovenuit. Hoe dat morgen zal zijn? De verschillen zijn miniem. Zal er een vlucht slagen of wordt er traditioneel afgesprint? De laatste massasprint dateert alweer van de zesde etappe in Lyon.
Hoe dan ook, morgen valt de beslissing, iedereen veel succes gewenst !

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB),
Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL),
Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis
Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS), Aitor Gonzalez (FAS),
Volodymir Gustov (FAS), Sven Montgomery (FAS), Nicola Loda (FAS), Ignacio
Guttierez (KEL), Antonio Tauler (KEL), Samuel Sanchez (EUS), Pierre
Bourquenoud (JEA), Eddy Mazzoleni (VIN), Lilian Jegou (CRE), Jimmy Casper (FDJ),
Stefano Zanini (SAE), Andréas Klöden (TEL), Angelo Furlan (ALE), Joseba Beloki (ONC), Stefano Garzelli (VIN), Tobias Steinhauser (GER), Jens Voigt (CRE), Stéphane Auge (CRE), Matthew Wilson (FDJ), David Etxebarria (EUS), Unai Etxebarria (EUS), Pietro Caucchioli (ALE), Danilo Di Luca (SAE), Torsten Schmidt (GER), René Haselbacher (GER), Raffaele Ferrara (ALE), Davide Rebellin (GER), Robert Hunter (RAB), Robert Fédrigo (CRE), Andrej Hauptman (VIN), Rik Verbrugghe (LOT), Marco Milesi (VIN), Fred Rodriguez (VIN), Leonardo Bertagnolli (SAE), Axel Merckx (LOT), Nick Gates (LOT), Remmert Wielinga (RAB) en Santiago Botero (TEL)