Theo Bos naar kwartfinale

Theo Bos en Teun Mulder hebben bij het onderdeel sprint bij het baanwielrennen in de achtste finales tegen elkaar moeten strijden. Theo Bos won en gaat door naar de kwartfinale. Bij de vrouwen lukte het op hetzelfde onderdeel Yvonne Hijgenaar niet om de achtste finale te halen.

Bos pakte in eerste ronde meteen zijn kans. Tegen de zwakker geachte Tsjech Alois Kankovsky pakte hij in de sprint een fietslengte voorsprong en gaf de voorsprong niet meer weg. Mulder verloor zijn eerste wedstrijd, maar pakte in de herkansing zijn tweede kans. Hij was Kim en Kankovsky te slim af en pakte de winst in de herkansingsronde.

In de achtste finales moesten de twee Nederlanders tegen elkaar uitkomen. Theo Bos, de regerend wereldkampioen, was daarbij de favoriet. Teun Mulder liet zich niet zomaar inpakken, maar kon niet op tegen Bos. Morgen zal Bos uitkomen in de kwartfinale.

Yvonne Hijgenaar redde het bij de vrouwen niet om de cahtste finales te halen. Daniela Grelius Larreal Chirinos uit Venezuela was in de eerste sprint te sterk voor haar. In de herkansing verloor ze ook van de Duitse Meinke.