Uitslag FC Utrecht-Djurgårdens IF

FC Utrecht heeft het zich vanavond makkelijk gemaakt. De Zweedse tegenstander verscheen lamlendig in de Galgenwaard, waar het eerder tegen Juventus nog wilde spelen. Utrecht profiteerde volledig met een 4-0 zege.

Utrecht begon swingend aan de wedstrijd. In de tweede minuut schoot Hans van de Haar de thuisclub op voorsprong. Aarzelend ging Utrecht door, niet wetend of het verstandig was. De tweede treffer viel even voor het halve uur. Stefaan Tanghe kon koppend scoren na een goede inworp van Cornelisse. Gelukkig werd een doelpunt van de Zweden even voor rust wegens duwen tegen keeper Joost Terol geannuleerd, het gevaarlijkste moment in de wedstrijd.

Uit de kleedkamer gekomen zagen de veldverhoudingen er niet veel anders uit. De Zweden werden nu en dan gevaarlijk, maar misten een scherpe afwerking. Terol keepte daarbij een goede wedstrijd. Na de derde treffer van Dave van den Bergh, goed schot, moest de keeper echter het veld met een blessure verlaten. Zijn vervanger Rene Ponk verrichte meteen een prima redding. In de slotfase maakt Tanghe het feest compleet door de 4-0 langs de keeper te tikken. Utrecht derhalve met een been richting groepsfase.

FC Utrecht - Djurgårdens IF (4-0)
2' Van de Haar 1-0
27' Tanghe 2-0
75' Van den Berg 3-0
87' Tanghe 4-0

FC Utrecht: Terol (Ponk/70), Cornelisse, Di Tomasso, Schut, Shew-Atjon, De Jong, Tanghe, Broerse (Somers/70), Douglas, Van de Haar (Zuidam/84), Van den Bergh

Djurgårdens: Tourray, Concha, Kuivasto, Storm, Stenman, Arneng, Johannesson (Bapupa/19), Johansson, Makondele (Barsom/65), Hysén, Karlsson (Sjölund/77)

Submitter:  Bron: FOK!