Mogelijk geen Britse GP in 2005

De Grand Prix van Silverstone, waar in 1950 de eerste Formule 1 race ooit werd verreden, staat niet op de voorlopige kalender voor 2005. Omdat er ook geen ander Brits circuit op de kalender staat, kan 2005 het eerste jaar zonder race in Groot Brittanië worden.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone schijnt 8,9 miljoen pond (12,9 miljoen euro) van de organisatie, de British Racing Drivers' Club (BRDC), te willen om de F1 naar Silverstone te laten komen. Jackie Stewart, president van de BRDC, noemt het "een ramp" als de F1 wegblijft en wil dat Ecclestone zijn besluit heroverweegt.

Stewart geeft aan dat het het verschil tussen het gevraagde en het geboden bedrag relatief klein is, maar toch onoverkomelijk. Ook wil de Britse overheid geen bijdrage leveren. In andere landen waar Grand Prix worden verreden helpen de organisaties wel. De Britse overheid meldt in reactie daarop dat er al veel in en om Silverstone is geïnvesteerd. In 2002 is er 24 miljoen pond (bijna 35 miljoen euro) geïnvesteerd in de industrie en het verbeteren van wegen.

Het wegvallen van de Grand Prix gaat ook gevolgen hebben voor de regio. Een Grand Prix levert de regio circa 30 miljoen pond (43,5 miljoen euro) op. De kans is dus groot dat de inkomsten volgend jaar wegvallen. Op 13 oktober wordt de kalender definitief vastgesteld.

Submitter: Legolas_Greenleaf Bron: BBC