Kokmeijer doet aangifte tegen Bouazouan

Niels Kokmeijer heeft vanuit het ziekenhuis bij de politie aangifte gedaan tegen Rachid Bouazouan. Eveneens overweegt hij in een civiele rechtzaak een schadevergoeding te eisen.

Voor Kokmeijer zijn de zorgen over zijn gezondheid nu het meest belangrijk. Hij twijfelt of hij geheel kan herstellen: "Ik heb geen gevoel in mijn teen. Ik ben bang dat een zenuw is bekneld. Mijn voet functioneert niet goed en het is onzeker of het om blijvende schade gaat. Mijn toekomst is onzeker, dus daarom lijkt het me niet meer dan logisch dat er gerechtelijke stappen kunnen komen."

Gisteren kwam de dader van de overtreding Bouazouan op ziekenbezoek bij Kokmeijer. Voor beiden was het bezoek emotioneel. Kokmeijer vertelde over het bezoek: "Je zal me wel haten, vroeg hij. Ik antwoordde dat dat niet zo is. Maar ik heb hem ook gezegd dat wat hij gedaan heeft niet goed valt te praten. Aan de andere kant is het goed dat hij is langs geweest."

Kokmeijer concentreert zich voorlopig op proberen te herstellen. Het liefst staat hij zo snel mogelijk weer op het voetbalveld. Hij heeft echter wel de nodige stappen genomen om schadevergoeding te kunnen eisen. Bij de politie is aangifte gedaan van het incident en Peter Baars, manager van Kokmeijer, gaat de schade bij Sparta en Bouazouan verhalen. Als die niet akkoord gaan zal er waarschijnlijk een civiele rechtzaak volgen.