Breukink: "Rasmussen was in paniek"

Mikael Rasmussen kende vandaag een vreselijke middag. De Deen van Rabobank verdedigde in de tijdrit zijn derde plek, maar had alleen maar pech.

De winnaar van de bolletjestrui viel twee keer op het asfalt en had een aantal keren materiaalpech. Hierdoor zakte Rasmussen van de derde naar de zevende plaats in het algemeen klassement. Ploegleider Erik Breukink: "Hij was helemaal de kluts kwijt. Al na vier kilometer voor het eerst. Dat was een ongelukkige schuiver. Daarna was hij zijn zelfvertrouwen kwijt, hij durfde de bochten niet meer aan te snijden. Het liep niet meer en hij raakte volkomen in paniek."

Breukink probeerde in de volgauto Rasmussen moed in te spreken. "Je doet wat je kan, maar ik zag al na de eerste val dat het niet goed meer zat. En toen ging hij ook nog eens van fiets wisselen." De mecanicien van Rabobank sprak tegen dat het om materiaalpech ging. "Na die tweede val waren we blij dat hij nog opstapte. Het is sneu. Het podium was bijna onmogelijk tegen Ullrich, maar nu verloor hij nog plaatsen die hij niet had hoeven te verliezen."