Kluivert en Valencia treffen nu Roda

Valencia heeft de vierde ronde van de Intertoto Cup bereikt. De club van Patrick Kluivert versloeg het Belgische AA Gent: 2-0. In de volgende ronde is Valencia de tegenstander van Roda JC.

In België speelde de Spaanse nummer zeven van het afgelopen seizoen met 0-0 gelijk, zodat de 2-0 zege in Mestalla genoeg was om verder te bekeren. Na zes minuten scoorde de nieuwe aankoop Villa de 1-0, waarna Kluivert zo’n tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooide. Onze landgenoot speelde de volledige negentig minuten. De scheidsrechter in Valencia was overigens Ruud Bossen.

De grootste verrassing gisteren was de uitschakeling van Borussia Dortmund. Nadat de ploeg van Van Marwijk in eigen huis bleef steken op 1-1, werd het uit bij Sigma Olomouc 0-0. Newcastle United, Deportivo la Coruna, Hamburger SV, Lazio Roma en Olympique Marseille plaatsten zich wel voor de vierde ronde.