Gaudio winnaar in Kitzbühel

Gaston Gaudio heeft de Generali Open in Kitzbühel gewonnen. De Argentijn klopte in de finale de Spaanse jongeling Fernando Verdasco: 2-6, 6-2, 6-4 en 6-4.

Vorig jaar verloor de 26-jarige Gaudio nog de finale in Kitzbühel tegen Nicolas Massu. Die Massu werd echter gisteren uitgeschakeld door Verdasco. Ook vandaag schoot de 21-jarige Spanjaard uit de startblokken: hij won de eerste set met liefst 6-2. Vooral zijn forehand leverde veel punten op, Gaudio was nergens. In de volgende set hervond Gaudio zijn topvorm van de laatste weken (hij won deze maand al in Gstaad en verloor de finale van Stuttgart) en sloeg terug met een 6-2 winst.

In de volgende twee sets was Gaudio steeds nét beter op de beslissende momenten. Ook twee regenpauzes konden het ritme van de gravelbijter niet verstoren. Pas in de laatste game van de wedstrijd kon Verdasco een beetje druk zetten op de service van Gaudio. Die miste eerst nog acht matchpoints alvorens de zege te kunnen begroeten. Gaudio weet wel waarom hij zo slecht begon aan de finale: ”Het aanvangstijdstip van 10.30 uur vond ik een beetje vroeg, ik moest langzaam in de wedstrijd komen. Het was sowieso moeilijk om hier vandaag te winnen, Verdasco is een fantastische speler.”