Van Persie, Moens, Musampa in voorselectie

Robin van Persie maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland later deze maand. De speler van Arsenal kwam in juni in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij een verkrachtingszaak.

Ook Mark van Bommel zit bij de voorlopige selectie, die liefst uit 31 spelers bestaat. De middenvelder kreeg in juni nog te horen van Van Basten dat hij overbodig was voor het kwalificatieduel met Finland. Andere opvallende namen zijn Oscar Moens en Kiki Musampa. Patrick Kluivert, al vroeg op dreef bij Valencia, zit er weer niet bij. Volgende week vrijdag maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend. Die groep zal waarschijnlijk uit achttien spelers bestaan. Het duel tegen Duitsland is op 17 augustus in Rotterdam.


De voorlopige selectie:

Doel:
Timmer (AZ), Van der Sar (Manchester United), Moens (Willem II)

Verdediging:
Heitinga (Ajax), De Cler, Kromkamp, Opdam, Vlaar (AZ), Van Bronckhorst (FC Barcelona), Melchiot (Birmingham), Boulahrouz (HSV), Bouma, Lucius, Ooijer (PSV).

Middenveld:
De Jong, Lindenbergh, Maduro, Sneijder (Ajax), Landzaat (AZ), Van Bommel (FC Barcelona), Van der Vaart (HSV), Musampa (Manchester City), Cocu (PSV).

Aanval:
Babel (Ajax), Van Persie (Arsenal), Makaay (FC Bayern München), Robben (Chelsea), Castelen, Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United), Vennegoor of Hesselink (PSV).