Boonen noemt WK kermiskoers

In een poging de Belgische druk op zichzelf te verminderen, noemt Boonen het winnen van het WK geen must. Hij noemt het WK zelfs een lange kermiskoers en een loterij, waar veel geluk bij komt kijken.

Na zijn uitermate geslaagde voorseizoen had Boonen voor dit seizoen nog twee doelen, de groene trui in de Tour de France en het WK in Madrid. Het eerste doel ging na meerdere valpartijen aan hem voorbij en nu lijkt Boonen moeilijk de echte topvorm voor het WK te kunnen vinden. In de Vuelta liet Alessandro Petacchi zien heel moeilijk te kloppen te zijn.

Uit de Vuelta trekt Boonen echter geen conclusies: "Ik ben niet naar de Vuelta gegaan om ritten te winnen, wel om aan de conditie te werken. De Vuelta heeft mijn geloof in eigen kansen niet verminderd, noem het voor mijn part camouflage."

Terwijl de druk op en de speculaties rond Boonen in België toenemen, probeert Boonen het belang van het WK wat te nuanceren: "Ik beken eerlijk dat ik de dubbel van het voorjaar (Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix) verkies boven de wereldtitel. De regenboogtrui zou van een geslaagd seizoen een droomseizoen maken. Bovendien ben ik niet zeker dat het een massasprint zal worden, Alejandro Valverde gaat met bommen gooien."

De Belg denkt daarnaast in de toekomst wel meer kansen te hebben om wereldkampioen te worden: "Anderzijds blijft het WK een koers die iedereen wil winnen. Met mijn 24 jaar krijg ik misschien nog wat kansen, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen. Ooit wil ik dus wel wereldkampioen worden."