De Haan roept Zuiverloon, Luirink op

Net als Marco van Basten maakte ook Jong Oranje bondscoach Foppe de Haan vandaag zijn selectie bekend. De afvallers van het ‘grote Oranje’ – Emanuelson, Afellay en Castelen – maken ook deel uit van de groep.

Gijs Luirink en Gianni Zuiverloon maken voor het eerst hun opwachting in het keurkorps van De Haan. Jong Oranje speelt volgende maand twee interlands in het kader van de kwalificatiereeks voor het EK van 2006. Op 7 oktober is in Mlada Boleslav Tsjechië de tegenstander, terwijl vier dagen later de ontmoeting met Macedonië in Waalwijk op het programma staat. Momenteel staat Nederland tweede in de groep, achter Tsjechië. De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich voor de playoffs.


De selectie:

Doel: Remko Pasveer (FC Twente), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Utrecht), Dwight Tiendalli (FC Utrecht), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Gijs Luirink (FC Groningen), Paul Verhaegh (FC Den Bosch), Ramon Zomer (FC Twente)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Urby Emanuelson (Ajax), Stijn Schaars (AZ), Demy de Zeeuw (AZ), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk)

Aanval: Julian Jenner (NAC Breda), Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen), Quincy Owusu-Abeyie (Arsenal), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Romeo Castelen (Feyenoord)