Zico weg bij Japan na WK

De bondscoach van Japan, Zico, heeft aangegeven na het aankomende WK zijn taken te zullen neerleggen. De Braziliaanse ex-international heeft vier jaar lang de honneurs waargenomen.

Na het WK 2002, dat mede door Japan georganiseerd werd, volgde Zico de Fransman Philippe Troussier op. De trainer ligt in Japan echter onder vuur na enkele slechte resultaten in oefeninterlands.

Geruchten gaan dat Zico al een nieuwe baan heeft gevonden in Europa, maar de Braziliaan wil zelf alleen zeggen dat hij na het WK stopt in Japan. "Ik weet niet wat ik daarna ga doen, ik weet alleen dat ik niet verderga in Japan. Ik zal de situatie na het WK analyseren", aldus Zico.

"Natuurlijk zou ik graag de zekerheid hebben om hierna weer werk te hebben, vooral bij een Europees land of een club. Maar vooralsnog is dat een droom; ik heb nog met niemand gesproken over een mogelijk vervolg van mijn trainerscarrière." Op het WK komt Japan onder andere uit tegen Brazilië, toch is Zico daar niet bang voor. "Japan is in staat de halve finales te halen. Op het WK kan alles."