Silly season update: Ferrari en Alonso

De complete F1-wereld wacht nog steeds op de beslissing van McLaren-coureur Fernando Alonso: vertrekt de Spanjaard of blijft hij bij het Engelse team. Er zijn nog steeds teams te vinden waarvan de rijders nog niet zijn bevestigd voor het komende seizoen.

Renault F1-rijder Giancarlo Fisichella is daar één van. Volgens zijn manager Enrico Zanarini zal dat ook wel even zo blijven. "De situatie is momenteel nog compleet onduidelijk, iedereen wacht af wat Alonso gaat doen", vertelt Zanarini. "We praten al een lange tijd niet meer over contractverlenging met Renault. Als Alonso McLaren zal gaan verlaten, dan zal de markt naar mijn verwachting exploderen."

Renault F1-teambaas Flavio Briatore zou Alonso en McLaren hebben aangespoord om de arbeidsovereenkomst na afloop van het huidige seizoen te beëindigen. "De koele relatie tussen Alonso en Ron Dennis is niet gezond voor het team en de coureur", aldus Briatore. "Renault heeft zijn eigen manieren om met coureurs om te gaan. De omgang tussen het team en Alonso was uitstekend, wellicht is het dat wat Alonso mist bij McLaren." Over zijn late beslissing om zijn huidige rijders te bevestigen vertelt Briatore: "Wij zijn inderdaad een beetje laat, maar ik heb geen haast."

De Engelse krant The Daily Mail tenslotte kopte vandaag op de sportpagina dat Alonso wellicht naar Ferrari zou kunnen gaan. Onlangs kregen een groep Ferrari-eigenaren tijdens een bezoek in Maranello te horen dat Alonso mogelijk in 2008 zou gaan racen voor het Italiaanse team. Felipe Massa zou dan plaats moeten maken voor de Spanjaard. Massa is op zijn beurt tijdens de Grand Prix van België gespot in het verblijf van Toyota waar hij een lucratief contract zou voorgeschoteld kunnen krijgen. Mede oorzaak voor zijn vertrek zou, naast zijn wisselvallige prestaties, een interne machtsstrijd zijn binnen Ferrari tussen het team en Jean Todt. Massa zou dan uiteindelijk moeten vertrekken omdat zijn manager de zoon is van Ferrari-baas Jean Todt, Nicolas Todt.

Conclusie van dit alles is dat de geruchtenmachine nog wel even volop zal blijven draaien. Eén ding is wel bekend: duidelijkheid komt er pas als Alonso zijn beslissing bekend heeft gemaakt.

Met dank aan Gustav-Mulder voor de submit.

Submitter:  Bron: FOK!sport