Menzo dolgelukkig met titel

Stanley Menzo kon gisteravond, nadat FC Volendam het kampioenschap in de Jupiler League binnenhaalde, zijn geluk niet op. Bovendien zorgde de titel ervoor dat de nodige emoties bij de voormalig doelman loskwamen.

Menzo had de grootst mogelijke moeite om zijn gevoelens onder woorden te brengen. "Onbeschrijflijk, grandioos gewoon," aldus de trainer, die met tranen in zijn ogen stond. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zeker als trainer niet. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

De titel voor FC Volendam is zeer zeker verdiend en wordt voornamelijk gebaseerd op het verzorgde en aanvallende voetbal. Ook de eindsprint van de ploeg uit Volendam werd als indrukwekkend beschouwd. "Maar ons sterke collectief, onze eenheid als team heeft de doorslag gegeven in de titelrace met RKC Waalwijk", aldus Menzo.

Voor veel spelers, waaronder goudhaantje Jack Tuyp, leken de laatste minuten van het duel eeuwen te duren. ADO Den Haag, de tegenstander van de Volendammers, zette flink aan. Toch wisten zij de gelijkmaker niet binnen te tikken. "Het waren de langste minuten uit mijn leven. Maar nu kunnen we eindelijk gaan genieten. Als je van een feestje houdt, moet je zaterdagavond op de Dijk in Volendam zijn" liet de topscorer van de Jupiler League weten.