Obodai uit de gratie bij RKC

Anthony Obodai heeft het verbruid bij RKC Waalwijk. De Ghanees dreigt buiten de basisploeg te vallen en verwijt de club een gebrek aan medewerking bij een transfer.

"Het kan me ook niet schelen, ik blijf wel twee jaar zitten en daarna ga ik gratis weg. Je denkt toch niet dat een club zeven ton voor een Eerste Divisie-speler gaat betalen? Er is ook geen club die nog naar me informeert. En de trainer praat ook al niet met me", uit Obodai zijn ongenoegen in het Brabants Dagblad.

Volgens zijn trainer Ruud Brood ligt de zaak genuanceerder: "Met niemand heb ik zóveel gepraat als met Obodai. Vier keer al een persoonlijk gesprek. Maar het moge duidelijk zijn dat ik niet vol ga investeren in een speler die weg wil."

Het is niet de eerste keer dat Obodai in conflict komt met een werkgever. Zo vertrok hij bij Sparta Rotterdam nadat zijn ploeggenoten hem gepest zouden hebben. RKC-verdediger Wouter Gudde, die ook bij Sparta al met Obodai speelde, heeft zijn twijfels bij het gedrag van de Ghanees: "Ik denk dat Obodai een mentaal probleem heeft, want hij kan hartstikke goed voetballen. Maar dan moet hij er wel honderd procent voor gaan. Het eerste jaar bij Sparta was hij echt fantastisch; hij werd gekozen tot speler van het jaar. Maar toen hij een half jaar later op de bank belandde, was hij binnen een week vertrokken naar RKC."

Update

Inmiddels is bekend geworden dat RKC Waalwijk-trainer Ruud Brood Anthony Obodai voorlopig uit de selectie gezet heeft. De Ghanees dient de komende tijd mee te trainen met de beloften.

"Ik vind dat hij even een pas op de plaats moet maken, daarom mag hij met het tweede meetrainen", zegt Brood over de maatregel. Obodai zegt zelf dat hij het zo allemaal niet bedoeld had.