Open dag Fortuna afgeblazen

De open dag bij Fortuna Sittard van komende zondag gaat niet door. Reden hiervoor is dat enkele medewerkers van de club zijn onlangs verbaal en fysiek bedreigd door een kleine groep mensen.

Dat maakte Fortuna Sittard dinsdag in een open brief aan de supporters bekend. "Als sterke uiting van afkeuring tegen deze bedreigingen weigert het gehele personeel van Fortuna Sittard om de organisatie van de Open Dag voort te zetten," aldus personeel, technische staf, spelers en overige medewerkers van Fortuna Sittard in de brief. Fortuna hoopt dat ondanks de afgelasting de supporters de club blijven steunen. "We gaan er van uit dat echte supporters alle vormen van geweld afkeuren."

De dreiging komt van een kleine groep supporters. Een aangeslagen woordvoerder René Maessen noemt ze liever niet zo: "De afgelopen tijd is de zaak geëscaleerd rondom vriendschappelijke wedstrijden, zoals onlangs nog tegen VVV. Zoiets noem ik geen supporter meer, we weten bovendien niet eens waarom die groep zich zo dreigend opstelt."

"Het had zondag een feest moeten worden, waar de club zich presenteerde aan het publiek op de Markt in Sittard. We hadden er veel werk in gestoken. Maar met dat gerotzooi van die lieden overheerst op dit moment bij ons allemaal het gevoel van: we stoppen ermee, geen open dag dus", aldus Maessen