Hamilton maakt geen vrienden

Maakte Lewis Hamilton al geen vrienden in België, ook dit weekend in Italië kreeg de Brit weer kritiek van collega's. Ditmaal zijn het Fernando Alonso, Timo Glock en Mark Webber die de McLaren-coureur aanspreken op zijn rijstijl.

Alonso werd in de eerste chicane ingehaald door Hamilton maar was vooral boos over de actie op het rechte stuk. "Hij heeft deze race enkele zeer onnodige bewegingen gemaakt. En niet alleen bij mij, later deed hij het ook bij Glock en Webber. Blijkbaar is dat zijn manier van racen," aldus de Spanjaard.

Glock werd tijdens een inhaalpoging van de jonge Brit bijna van de baan geduwd. "Ik weet echt niet waar hij mee bezig was. Ik zat nog gewoon naast hem, maar hij liet geen enkele ruimte voor mij over. Soms rijdt hij alsof hij de enige coureur op het circuit is. Als ik hem de volgende keer weer tegenkom op het circuit, zal ik me dan ook precies hetzelfde tegenover hem gedragen," sprak de Toyota-rijder voor de Duitse RTL.

Red Bull-coureur Webber raakte in de eerste chicane zelfs de McLaren toen Hamilton geen ruimte liet. "Ik wilde er zeker van zijn dat ik de binnenlijn had in de bocht, maar ik wilde daar niet blijven rijden omdat er nog plassen lagen en ik anders de bocht niet zou halen. Hij raakte toen mijn voorwiel en reed daarna verder," zei de Australiër.