VS op voorsprong in Ryder Cup

De Verenigde Staten hebben op eigen grondgebied de eerste dag van de Ryder Cup, de tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Europa, met een 5,5 - 2,5 voorsprong afgesloten.

Europa ging 's ochtends bij de foursomes goed van start en in drie van de vier partijen verliet Europa de eerste hole met met een voorsprong. Deze voorsprong konden de Europeanen echter niet volhouden en zij sloten de ochtendsessie voor het eerst in zeventien jaar met een achterstand af: 3-1.

's Middags bij de fourballs verging het de Europeanen niet veel beter. Hoewel Ian Poulter en Justin Rose hun partij wel wisten te winnen van Ben Curtis en Steve Stricker, moesten Harrington/McDowell en Garcia/Jimenez de winst aan respectievelijk Mickelson/Kim en Leonard/Mahan afstaan.

De laatste partij tussen Westwood/Hansen en Holmes/Weekley leek ook naar de Amerikanen te gaan toen zij met een hole voorsprong de laatste tee betreedden. JB Holmes en Boo Weekley sloegen echter allebei hun drive in het water en moesten hun punten delen.

Vandaag staan er weer vier foursomes en vier fourballs op het programma. Morgen zullen twaalf één-op-éénpartijen de beslissing brengen. De afgelopen drie edities van de Ryder Cup werden met redelijke overmacht door de Europeanen gewonnen.