Gullit:"Niet gedacht dat Zola manager zou worden

Ruud Gullit heeft in een gesprek met de Daily Mail gezegd dat hij niet had verwacht dat Gianfranco Zola zich na zijn actieve voetballoopbaan zou storten op een trainerscarrière. Twee weken geleden werd Zola de nieuwe manager van West Ham United.

Gullit en Zola zijn geen onbekenden van elkaar. Ze kennen elkaar nog uit hun Chelsea-periode, toen Gullit Zola onder zijn hoede had. "Ik had niet gedacht dat 'Franco' ooit manager zou worden. Maar zo gaat dat met veel spelers. Ik had namelijk ook nooit gedacht dat Frank Rijkaard en Marco van Basten trainers zouden worden. Van mezelf dacht ik het evenmin, maar dan is daar ineens die kans en dan ga je ervoor. Omdat je van het spelletje houdt. Dat doen we allemaal. Het zit in ons bloed, aldus Gullit.

Over het trainersschap van West Ham zei Gullit:"Het was waarschijnlijk iets wat hij onmogelijk kon weigeren. Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Hij heeft in ieder geval veel ervaring in twee van de beste competities ter wereld. Het enige dat hij moet leren is als manager leren om te gaan met spelers die niet spelen."