[NHL] Uitslag Canucks - Blues

De Vancouver Canucks hebben dankzij een 3-0 overwinning een 2-0 voorsprong genomen in de serie tegen de St. Louis Blues. Canucks-goalie Roberto Luongo stal wederom de show, hij stopte dit keer alle dertig schoten van de Blues.

"Sick," zo omschreef Canucks-aanvaller Alex Burrows het optreden van Luongo. "Ongelofelijk, zoveel goede reddingen, vooral in de eerste en tweede periode, hij heeft ons echt in de wedstrijd gehouden." Luongo stopte in de eerste periode zeven schoten, en in de tweede negen, waaronder een fantastische redding die het hele stadion op de banken kreeg.

De Blues wisten achteraf wel waarom ze niet scoorden. David Backes, die vijf schoten op doel had: "Hij is zo'n beetje de beste keeper in de wereld, dus dan moet je screens zetten zodat hij de puck niet kan zien. Dat deden we veel te weinig, en dan krijg je een lastige avond."

Mats Sundin maakte de openingstreffer voor de Canucks aan het einde van de tweede periode. Burrows maakte de tweede, en Henrik Sedin maakte vlak voor tijd een treffer in het lege net. Blues-coach Andy Murray: "We speelden beter dan in de eerste wedstrijd, maar het was niet goed genoeg. Om een team als dit te verslaan moeten we echter super spelen, en dat deden we niet. Hopelijk doen we het thuis beter."