Hamilton: "Mijn banden waren versleten"

Lewis Hamilton begon de race in Shanghai goed, maar slijtage aan de banden zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met een zesde plaats. Nog achter teamgenoot Heikki Kovalainen die voor het eerst aan de finish kwam dit seizoen op de vijfde plaats.

"Ik ben blij dat ik gefinisht ben en de betrouwbaarheid van de auto is fantastisch. De omstandigheden waren vreselijk. Toen ik in het begin nog wat grip had was het wel leuk, maar of het nou aan de auto ligt of aan mijn rijstijl, mijn banden gaan er in ieder geval altijd erg snel aan."

Hamilton vervolgde, "Zeker tegen het einde, toen er nog twintig ronden te gaan waren, was mijn linker voorband helemaal versleten. Ik had overal last van aquaplaning. Het was natuurlijk gelijk voor iedereen, maar ik kon niets meer dan mijn best doen."

Kovalainen: "Ik had weinig verwachtingen van de race, want in dit soort omstandigheden kan alles gebeuren.Je kan winnen of heel makkelijk van de baan glijden. Het was gewoon belangrijk om op de baan te blijven. De banden deden het vrij goed en we konden ons langzaam maar zeker naar voren werken. Het was een behoorlijk goed einde van het weekend, want we hebben punten gescoord in deze moeilijke omstandigheden. De auto is zeker beter geworden en dat is heel belangrijk. In de volgende race zullen we weer wat nieuwe dingen hebben en zullen we proberen het nog beter te doen," aldus de Fin

Submitter:  Bron: FOK!sport